PROGRAM DE LUCRU AL SECTIEI CONSULARE

Audiente: Marți si Joi

Orar: 08.00-12.00, 13.00-17.00 EST (UTC/GMT -5h)

NOTĂ IMPORTANTĂ: Toate cererile de servicii consulare sunt acceptate pentru examinare în temeiul programării prealabile.

PROGRAMARE:

Programările se operează la nr. de tel. +1 (613) 695 6168. Cereri de programare expediate prin email sau alte canale nu se examinează.

Linia telefonică pentru programări este activă conform programului:

Zile: luni, miercuri, vineri

Orar: 13.00-17.00 EST (UTC/GMT -5h)

CONSULTAȚII CONSULARE:

Informații de ordin consular se oferă la nr. de telefon +1 (613) 695 6168 în zilele de luni, miercuri, vineri între orele 08:00 – 12:00 EASTERN STANDARD TIME ((UTC/GMT -5h).

Telefon de urgență: +613 790 0582

- Exclusiv pentru cetăţenii care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă (accidente cu victime, decese, calamităţi şi alte situaţii de pericol sau cu caracter extraordinar). La acest număr de telefon NU se furnizează informații consulare și NU se fac programări.

Centrul de Apel al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova: http://www.mfa.gov.md/centrul-apel/.

Telefon: +373 22 788 722

RECEPTIONAREA PRIN POȘTĂ A CERERILOR DE SERVICII CONSULARE

Cererile pentru următoarele servicii consulare pot fi depuse prin poștă:

  • Dosarul de perfectare a titlului de călătorie
  • Supralegalizarea actelor oficiale eliberate pe teritoriul canadian
  • Dosarul de eliberare a certificatului de cazier judiciar
  • Dosarul de eliberare a certificatului de confirmare a autenticității și valabilității permisului de conducere
  • Dosarul de transcriere a actului de naștere al copilului născut în Canada și de obținere a certificatului de naștere moldovenesc.

Expedierea prin poștă a oricărui dosar urmează a fi precedată de consultarea cerințelor de pregătire a dosarului la nr. de telefon +1 (613) 695 6168 conform programului de lucru pentru programări menționat mai sus.

Notă: Vă rugăm să țineți cont de faptul că cererile de prestare a serviciilor consulare depuse prin poștă sunt tratate cu aceeași prioritate ca și cererile depuse la sediul Ambasadei în baza programării prealabile. Toate cererile de servicii consulare primite prin poștă, vor fi incluse, la momentul recepționării lor, în lista de programare conform celor mai apropiate disponibilități. Respectiv, termenul de examinare a cererilor de servicii consulare parvenite prin poștă este variabil și depinde de mărimea rândului de așteptare a cererilor de servicii consulare programate la momentul respectiv.

Notă: Ambasada nu poartă răspundere pentru pierderile sau reținerile cauzate de către compania poștală.