Noutăţile ambasadei

28.05.2018

Republica Moldova reprezentată la Maratonul 2018 din Ottawa

Pentru al treilea an consecutiv, atletul moldovean Oleg Pacaleu a reprezentat Republica Moldova la unul dintre cele mai importante evenimente sportive desfășurat la Ottawa - Maratonul anual Tamarack. Cu recorduri personale, înregistrate în cadrul edițiilor din anii precedenți a acestei competiții sportive, conaționalul nostru a obținut un nou succes la ediția 2018.

În spiritul acțiunilor de promovare a sportului și modului sănătos de viață, echipa Ambasadei Republicii Moldova în Canada, la care s-a alăturat și reprezentanții comunității de moldoveni din Ottawa-Gatineau, a organizat, la 27 mai 2018, un eveniment în susținerea sportivului nostru stabilit la Montreal. Purtând culorile ce reprezintă drapelul Republicii Moldova, pancarte cu mesaje de încurajare și îndemnuri, echipa de susținători a creat o adevărată atmosferă de celebrare a sportului în rândul diasporei noastre din Canada.

Pe parcursul celor trei zile în care au avut loc diverse acțiuni cu caracter sportiv și reunind zeci de mii de maratoniști atât din Canada, cât și din lume, la care s-au alăturat peste 200 de mii de susținători și spectatori, Maratonul Tamarack continue să inspire și să motiveze atleții, an de an, către noi realizări sportive și să încurajeze oamenii să adopte un mod sănătos de viață.