Noutăţile ambasadei

15.02.2018

Masa rotundă "Rolul Femeilor în Procesele Decizionale" organizată de Ambasada Republicii Moldova în Canada

La 13 februarie 2018, Parlamentul federal al Canadei a găzduit Masa rotundă cu genericul "Rolul Femeilor în Procesele Decizionale".

Organizat la inițiativa Ambasadei Republicii Moldova, care deține Președinția Grupului Doamnelor Ambasadoare acreditate la Ottawa (WHDMO) și susținut de Grupul de Femei Parlamentare ale tuturor partidelor politice canadiene (All-Party Parliamentary Women’s Caucus), evenimentul a întrunit reprezentanți ai guvernului canadian, societății civile, mediilor academice și comunității diplomatice.

Oaspeții au fost salutați de Excelența Sa Dr. Fang Liu, prima femeie Secretar General al Organizației Internaționale a Aviației Civile (ICAO), care a participat la eveniment în calitate de vorbitor principal. De asemenea, la eveniment a participat și Speakerul Parlamentului federal al Canadei, On. Geoff Regan.

Panelul de discuții și-a propus drept obiectiv conjugarea eforturilor comunității diplomatice străine și a Parlamentului federal al Canadei în vederea promovării mai active a drepturilor femeilor și fetelor, realizarea unui schimb de cele mai bune practici mondiale în asigurarea egalității de gen și sensibilizarea comunității canadiene și a celei internaționale despre preocupările legate de rolul femeilor în societate. Crearea, în acest scop, a unei platforme comune între reprezentanții guvernelor străine acreditate la Ottawa și parlamentarii canadieni servește drept instrument eficient de colaborare în vederea identificării unor soluții viabile pentru problemele cu care se confruntă societățile noastre.

Totodată, masa rotundă a oferit un bun prilej pentru a aprecia rolul important pe care îl joacă Canada în susținerea și promovarea dinamică a drepturilor femeilor și fetelor atât la nivel de politici interne cât și pe plan global, inclusiv în cadrul Președinției G7, exercitată de Canada în anul curent.