Noutăţile ambasadei

21.10.2017

Comunicat de presă

Stimați concetățeni,

Vă aducem la cunoștință, că la data de 16 noiembrie 2017, Ambasadorul Republicii Moldova în Canada, dna Ala Beleavschi, va efectua o vizită în provincia Alberta. În cadrul acestei vizite va fi organizată reuniunea cu reprezentanții comunității de moldoveni stabiliți în Canada. Invităm să participați la întâlnirea cu Ambasadorul Ala Beleavschi.

De asemenea, Vă informăm, că Ambasadorul Republicii Moldova va fi însoțit de funcționarul consular al Ambasadei, care va presta servicii consulare (în conformitate cu acțiunile consulare oferite în afara sediului Oficiului Consular din Ottawa), în dependență de interesul și solicitările Domniilor voastre.

În context, informăm, că spectrul de servicii consulare prestate în afara sediului Ambasadei RM la Ottawa, includ următoarele: acte notariale (autentificarea procurilor, legalizarea semnăturilor pe declarații, legalizarea copiilor actelor de studii, depunerea cererilor pentru perfectarea Cazierului judiciar, depunerea cererilor pentru transcrierea actelor de stare civilă eliberate de autoritățile canadiene de profil: Certificate de naștere, de căsătorie, divorț, ș.a.), cu condiția supralegalizării prealabile obligatorii a acestora, conform procedurii descrise în următorul link: http://www.canada.mfa.md/supralegalizare-documente-ro/.

În conformitate cu normele legale in vigoare, depunerea cererii/dosarului pentru perfectarea pașaportului biometric al cetățeanului Republicii Moldova prevede prezența fizică obligatorie a solicitantului la sediul Ambasadei Republicii Moldova la Ottawa (pentru toate categoriile de vârstă), având în vedere necesitatea prelevării/procesării digitale a parametrilor biometrici relevanți.

Pentru informații suplimentare referitor la serviciile consulare mentionațe, Vă rugăm să consultați pagina oficială a Ambasadei la compartimentul Servicii Consulare, după cum urmează (în partea stângă a următoarei pagini): http://www.canada.mfa.md/program-ro/, precum și la numărul de telefon: +1 613 695 6168.

Persoanele interesate de servicii consulate pot să se înregistreze prealabil la Ambasada Republicii Moldova în Canada, la nr. de tel: +1 613 695 6168.