Noutăţile ambasadei

04.10.2017

Standul de țară cu brandul național "Moldova - discover the routes of life" la Festivalul Internațional de Gastronomie și Turism World of Taste

Reprezentativ. Autentic. Atractiv

În perioada 29 septembrie-01 octombrie curent, Ambasada Republicii Moldova în Canada a participat, în premieră, la Festivalul Internațional de Gastronomie și Turism The Eco Traveller "World of Taste", desfășurat la Toronto și găzduit de cel mai mare Centru de Expoziții și Convenții din Canada, Enercare Centre.

Cu accent pe cele două sectoare de interes sporit pentru Republica Moldova, turism și gastronomie, în special în contextul promovării Moldovei drept Capitală Mondială a Turismului Vinicol în anul 2018, turismului rural, ecologic, cultural, misiunea diplomatică la Ottawa, susținută plenar de comunitatea de moldoveni din Montreal și Toronto și în cooperare cu Consulatul Onorific al Republicii Moldova în provincia Ontario, a asigurat reprezentarea țării noastre la eveniment.

Standul de țară inspirat din cele mai frumoase tradiții și obiceiuri populare, a generat un interes deosebit în rândul vizitatorilor, oferind posibilitate participanților la expoziție de a cunoaște Republica Moldova drept o destinație turistică inedită. Vizitatorii au avut un bun prilej de a se convinge în ospitalitatea poporului nostru, degustând din sărmale, plăcinte și vinuri moldovenești, oferite de către vinăriile Purcari, Asconi, Vinăria din Vale, Chateau Vartely, Mimi ș.a.. Atelierele de bucate tradiționale au prezentat un interes sporit pentru vizitatori.

În cadrul Festivalului, au fost promovate produse autohtone, în special dulciuri oferite de compania Rifero, migdale de la Laro Migdale, ulei de levănțică, fructe uscate - oferite de producătorii din Hâncești.

De asemenea, standul național a expus obiecte de artizanat, oale și ulcioare de la meșterul popular Adrian Onuță, obiecte ornamentate cu iscusință de artista Ecaterina Savitsky.

Hora internațională a fost încinsă de talentatul ansamblu de dansuri populare "Moldovioara" din Toronto, însoțit de un nume nou în muzica populară, Grigore Zanfir.

Participarea cu succes a Republicii Moldova la Festivalul Internațional de Gastronomie și Turism The Eco Traveller "World of Taste" confirmă faptul, că piața canadiană are un potențial mare pentru desfacerea produselor moldovenești și atragerea turiștilor canadieni în țara noastră.