Noutăţile ambasadei

28.09.2017

În premieră! Republica Moldova la Festivalul Gastronomiei și Turismului din Toronto

Festivalul Internațional al Gastronomiei și Turismului The Eco Traveller “World of Taste”, care se va desfășura la Toronto, în perioada 29 septembrie-1 octombrie 2017, va aduna peste 200 de participanți din peste 60 de țări ale lumii. Evenimentul oferă o bună oportunitate de a include țara noastră pe harta operatorilor mondiali de turism și experiențe gastronomice.

Participarea în premieră a Republicii Moldovei la un astfel de eveniment oferă o șansă unică pentru promovarea imaginii țării noastre drept o destinației turistică care merită explorată, prin intermediul produselor autohtone, a vinurilor moldovenești, precum și prin proiecte atractive din industria turismului, menite să promoveze Moldova drept Capitală Mondială a Turismului Vinicol în 2018.

În spiritul celor mai bune practici și experiențe ale unei echipe consolidate de promotori activi ai imaginii Moldovei, Ambasada Republicii Moldova în Canada, în cooperare și cu susținerea plenară a comunității de moldoveni din Montreal, Toronto, Ottawa, a Consulatului Onorific al Republicii Moldova în provincia Ontario, invită toți doritorii de a contribui la sporirea vizibilității țării noastre și susținerea eforturilor dedicate, prin vizitarea standului Moldovei, în perioada 29 septembrie - 1 octombrie 2017.

În Program: prezentare de produse autohtone de la companiile Riffero, Laro Migdale, de la artista Ecaterina Savitsky, precum și mai multe produse adunate sub brandul Produs de Hâncești: ulei de levănțică, oale și ulcioare de la meșterul popular Adrian Onuță, fructe uscate – toate provenind din zona Hâncești. Totodată, vizitatorii standului Moldovei vor putea participa la ateliere de bucate tradiționale, animate de Ambasadorul Turismului Republicii Moldova, Nata Albot, precum și se vor familiariza cu oferte curioase de la Go Adventure, una din inițiativele de promovare a experiențelor turistice, printre care și cele culinare. De asemenea, vor fi organizate degustări de plăcinte și sarmale, pregătite de către iscusiții bucătari-șefi Lilia Pleșca din Montreal și Ion Pavalache din Toronto. Gastronomia Moldovei va fi servită cu vinuri, oferite de către vinăriile Purcari, Vinăria din Vale, Asconi, Chateau Vartely, Salcuța, Mimi, Kazayak-Vin, Chateau Migdal, Fautor. Toate acestea vor fi servite la pas de dans tradițional, de la ansamblul "Moldovioara" din Toronto, și însoțite de un nume nou în muzica populară, Grigore Zanfir, stabilit la Toronto.

Standul Republicii Moldova se va situa în Hall B, lângă pavilionul cu nr. 511.

Adresa:
Enercare Centre at Exhibition Place
100 Princes’ Blvd no.1, Toronto, Ontario, M6K 3C3, Canada
http://www.worldoftaste.tv/