Noutăţile ambasadei

06.03.2017

O întâlnire a Doamnelor Ambasadoare cu Speakerul Parlamentului canadian

La 6 martie, Speakerul Parlamentului canadian Geoff Regan, a găzduit o întâlnire cu grupul diplomatic al Doamnelor Ambasadoare cu reședința la Ottawa, condus de E.S. Ala Beleavschi, Ambasador al Republicii Moldova în Canada.

Această reuniune importantă, cu genericul Doamnele în Societate, a marcat atât Ziua Internațională a Femeilor, cât și cea de-a 10-a aniversare a Grupului Doamnelor Ambasadoare din Ottawa.

Șefii Misiunilor Diplomatice și Onorabilul Geoff Regan au avut posibilitatea de a efectua un schimb de opinii privind rolul femeilor în societate atât pe dimensiunea socială, culturală, cât și cea economică și politică. Reuniunea a oferit, de asemenea, posibilitatea de a reflecta asupra modalităților de asigurare a egalității de gen în procesele decizionale, precum și asupra provocărilor cu care se confruntă femeile în viața cotidiană.

"Reprezentarea Femeilor în politică este imperativă. Viziunile, opiniile și experiența acestora contribuie la dezvoltarea eficientă și amplă cadrului normativ și a politicilor statului", a declarat Onorabilul Geoff Regan.

"Grupul Doamnelor Ambasadoare din Ottawa a devenit, de la crearea sa acum un deceniu, o voce importantă în promovarea drepturilor și rolului femeilor în societatea canadiană", a menționat Ambasadorul Beleavschi. "Apreciem înalt importanța acordată de Speakerul Parlamentului rolului femeilor în societate și a oportunității oferite nouă, Doamnelor Ambasadoare din Ottawa, pentru dezvoltarea unui dialog inspirat și constructiv cu legislativul canadian".

Grupul Doamnelor Ambasadoare din Ottawa, fondat în 2007 întrunește, în prezent, 20 de diplomați străini.

Contacte:
Diodora Bucur, Ofițerul de Presă al Delegației UE, Diodora.Bucur@eeas.europa.eu 613-563-6354