Noutăţile ambasadei

20.02.2017

DOR - Datina, Obiceiuri, Rădăcini...

Ambasada Republicii Moldova în Canada adresează cele mai sincere felicitări, recunoștință și urări de succes fondatorilor Asociației moldo-canadiene "DOR" din or. Toronto: Lilia Deșanu și Alexei Bodișteanu, Areta și Eduard Cojocaru, Ina și Dumitru Chircu, Daniela și Tudor Matei,precum și comunității de moldoveni din Toronto, care promovează cu dăruire și devotament pe teritoriul Canadei frumoasele noastre tradiții.

Lansarea asociației a avut loc la 19 februarie curent, în cadrul Festivalului "Polobocul de Aur". Ajuns la cea de-a 11-a ediție, Festivalul devenit tradițional, reprezintă o dovadă a calității evenimentului, a eforturilor comunității de moldoveni aflată departe de țară pentru promovarea moștenirii culturale a meleagurilor natale.

În spiritul celor mai frumoase tradiții și obiceiuri, lansarea asociației "DOR" din Toronto a avut loc într-un an aniversar, în care Republica Moldova și Canada își sărbătoresc cea de-a 25-a aniversare de la stabilirea relațiilor diplomatice. Dominat de nostalgia și dorul de plaiul natal, evenimentul a oferit participanților o adevărată sărbătoare a sufletului. Prestația unică a Artistului Poporului, Cavalerului Ordinului Republicii, marelui interpret de muzică populară Mihai Ciobanu, a virtuozului viorist Mihăiță Ciobanu, acordeonistului Valeriu Chițac, a talentatului duet Corina Țepeș și Costi Burlacu, precum și a ansamblului de dans "Moldovioara" purtând costume naționale autentice, au oferit posibilitate numeroasei audiențe de a călători cu gândul și inima spre casă, baștină și rădăcini.

La rândul său, Ambasada a venit cu un mesaj de felicitare cu prilejul lansării asociației moldo-canadiene "DOR", apreciind contribuția comunității de moldoveni din Canada la promovarea valorilor, tradițiilor și obiceiurilor poporului nostru

Totodată, urmând acțiunile lansate la inițiativa Ambasadei și în spiritul de solidaritate cu efortul conaționalului nostru Iulian Ciobanu, comunitatea de moldoveni din Toronto a organizat o loterie cu premii, fondurile colectate fiind destinate achiziționării unui fotoliu rulant, care îi va facilita conaționalului nostru antrenarea pentru Jocurile paralimpice din Tokyo, în 2020.